Wil je je graag verdiepen in massage bij kanker?

Volg de volledige specialisatie opleiding (120 u ) tot ‘Zorgmasseur bij Kanker’. In september 2018 starten in PCVO Dender en Schelde te Ninove en Oudenaarde én in CVO leerstad te Lokeren opnieuw meerdere opleidingen. Schrijf je in op onze interesselijst door een mail te sturen naar onze massagedocenten An Commere (Ninove en Lokeren) en Heidi Huys (Oudenaarde). Zij houden jullie verder op de hoogte van de lesdagen, de inschrijving, enz. 

An Commere: an@zorgmassage.be en Heidi Huys: heidi.huys@pcvodenderenschelde.be 

Het aantal plaatsen in de cursus is beperkt. De kostprijs voor de opleiding bedraagt 180 euro + handboek (45 euro) + materiaal en een beperkte vergoeding voor een gastspreker. Vrijstelling of vermindering van de opleidingskost op basis van een sociaal statuut is mogelijk. Meer praktische informatie en informatie over de inschrijving vind je hier 

Een ervaren massagedocent en gastspreker dompelen je onder in de leefwereld van kankerpatiënten. We gaan dieper in op de ziekte: behandelingen, bijwerkingen, enz. We staan stil bij communicatie met kankerpatiënten en zelfzorg voor de masseur. Vervolgens bekijken we de praktische richtlijnen om een aangepaste massage te kunnen geven. Zo zijn er specifieke richtlijnen voor een rugmassage bij risico op lymfeoedeem. Op deze pagina vind je de inhoud van de uitgebreide opleiding terug. 

Om een aangepaste massage te kunnen geven is een kort intakegesprek noodzakelijk. Een aantal  casussen worden klassikaal besproken. Verschillende zachte massages (de zorgmassage, de holdings en de vlindermassage) worden aangeleerd in de praktijk zodat je een uitgebreid repertoire hebt van massagetechnieken die je kan inzetten om deze mensen te verwennen.

Je krijgt bij het afstuderen zowel het certificaat van zorgmasseur als het certificaat masseur van de Vlaamse overheid. Beide certificaten zijn erkend bij de Belgische Massagefederatie. Daarna kun je je voor onze VZW inzetten als vrijwilliger in de zorgsector of aan de slag als gespecialiseerd zelfstandig masseur. Ook mantelzorgers zijn van harte welkom op deze cursus.

Heb je nog vragen? Lees de veel gestelde vragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij An Commere (Ninove en Lokeren) of Heidi Huys (Oudenaarde)  

Er worden meerdere info momenten georganiseerd in de verschillende scholen waarbij je vragen kan stellen en de cursus inkijken. Je moet je niet vooraf inschrijven.

CVO Leerstad Lokeren

  • Maandag 18 juni: 19u-21u (openlesweek)
  • Donderdag 21 juni: 19u-21u (openlesweek)
  • Donderdag 23 augustus 18u-20u (info avond)
  • Woensdag 29 augustus 18u-20u (info avond)

PCVO Dender en Schelde Ninove

  • Dinsdag 29 mei: 18u-20u.
  • Dinsdag 28 augustus: 18u-20u.

PCVO Dender en Schelde Oudenaarde 

  • Dinsdag 5 juni: 18u30 tot 20u30.

Er is een opendeurdag op zaterdag 1 september van 10u tot 13u in Ninove over alle opleidingen in PCVO Dender en Schelde. Je kunt er dus ook informatie geven over de opleiding in Oudenaarde. 

Zorgmasseur in jouw buurt

NieuwsbriefNieuwe opleidingen in september 2018

Wil je je graag verdiepen in massage bij kanker?

Lees meer

Onze droom

Levenskwaliteit verbeteren is onze drijfveer.

Lees meer