Onze zorgmasseurs geven jou een begeleide bodyscan en zoveel meer....

Toen ik in Schotland opleiding volgde bij Gayle Macdonald raakte ik vertrouwd met een eenvoudige massagetechniek. Een volledige hand, gewoon zacht laten rusten op het lichaam. Op meerdere plekken werd het lichaam aangeraakt. Sommigen menen dat je zo positieve energie zendt naar de zorgklant, net zoals bij reikibehandelingen. Zelf ben ik vrij ‘down to earth’ en hecht ik daar minder geloof in. Maar ik genoot wel van dit zachte ritueel. De subtiele aanrakingen gaven voldoening.  

Bovendien dacht ik plots terug aan mijn mindfulness cursussen die ik had gevolgd. Deze aanrakingstechniek hebben we binnen de zorgmassage ‘holdings’ genoemd. We raken met onze beide handen zacht het gehele lichaam aan op een rustig tempo. Dit is vergelijkbaar met het uitvoeren van een bodyscan. Tijdens deze meditatie staat men stil bij lichaamservaringen. Deel per deel wordt het lichaam geobserveerd en beleefd. In de zorgmassage neemt de masseur de leiding. De holdings zijn dus als het ware een begeleide bodyscan. 

Zelf vind ik het ongelooflijk hoeveel rust een bodyscan brengt. Je lichaam voelt daarna wat lichter aan. Je geest ervaart rust. Even een verlossing van piekergedachten en stress waardoor je veerkracht verhoogt. Zo krijg je nieuwe kracht om te leven, ook in tijden van ziekte.  

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn zeer positief over de invloed van meditatie op lichaam en geest. Ook de zorgmassage kent veel potentiële effecten. Een rustigere ademhaling en hartslag, vermindering van pijn, angst en misselijkheid, … Zelfs je immuunsysteem zou er ook kunnen door verbeteren.

Benieuwd wat een zorgmassage voor jou kan betekenen? Naast onze holdings kun je bij een zorgmasseur ook genieten van een vlindermassage of een holistische ontspanningsmassage. Maak een afspraak bij een zelfstandig zorgmasseur uit jouw buurt. Ik wens je alvast veel genot en rust. 

Warme groet, 
 

Eva Boel
Bestuurslid VZW Zorgmassage

Zorgmasseur in jouw buurt

NieuwsbriefNieuwe opleidingen in september 2018

Wil je je graag verdiepen in massage bij kanker?

Lees meer

Onze droom

Levenskwaliteit verbeteren is onze drijfveer.

Lees meer