Certificaat Zorgmasseur bij kanker

Bij een geslaagde evaluatie krijg je het certificaat van zorgmasseur. Dit certificaat is erkend door de Belgische Massagefederatie. Nadien kun je worden opgenomen op onze website waar kankerpatiënten kunnen zoeken naar een masseur in de buurt. Dit certificaat is ook noodzakelijk om vrijwilligerswerk te verrichten. 

Certificaat Masseur

Tijdens onze opleiding worden ook de basiscompetenties van masseur aangeleerd. Je leert duidelijk wanneer je moet kiezen voor een zorgmassage of een klassieke Zweedse Massage. Je krijgt een demonstratie van de verschillende technieken. Dit certificaat is vaak noodzakelijk om in de centra voor volwassenonderwijs vervolgcursussen massage te volgen, bv. aromatherapie, manuele lymfedrainage,.reflexologie ..  Dit diploma wordt uitgereikt door het Vlaams Ministerie van Onderwijs.  

  Wat kan je doen met het behaalde certificaat?

  • Je kunt aan de slag als vrijwilliger in een ziekenhuis of een zorginstelling. VZW Zorgmassage biedt hierbij ondersteuning. We zijn momenteel actief in Aalst, Gent, Oostende en Dendermonde. We willen oud studenten begeleiden om in hun eigen buurt vrijwilligerswerk te verrichten. Een langdurig engagement is vereist als vrijwilliger. De frequentie wordt vooraf bepaald (wekelijks, maandelijks,…).  
  • Er zijn ook vaak zelfstandige masseurs die zich verder willen specialiseren in massage bij kanker. Zo kunnen zij ook mensen met een (chronische) ziekte of beperking een aangepaste massage bieden. Velen vinden de massagetechnieken ook een verrijking op de standaardtechnieken die worden aangeleerd. Er is geen voorkennis nodig en je kunt door deze opleiding te volgen starten als zelfstandig masseur, meestal in bijberoep.   
  • Mensen die werkzaam zijn in de zorgsector integreren vaak hun nieuwe kennis en vaardigheden in hun beroepspraktijk.
  • Mantelzorgers kunnen voortaan hun partner, familielid of vriend(in) een volledige massage aanbieden. Zo kunnen ze voortaan ook communiceren zonder woorden en er zijn voor elkaar. Wetenschappelijke studies tonen aan dat dit de relatie kan versterken. 

Zorgmasseur in jouw buurt

NieuwsbriefNieuwe opleidingen in september 2018

Wil je je graag verdiepen in massage bij kanker?

Lees meer

Onze droom

Levenskwaliteit verbeteren is onze drijfveer.

Lees meer